1,5 csesze liszt
1 csomag vanillincukor (10 g)
1 csomag sutopor (12 g)
reszelt szerecsendio, csipet so
2 db tojas
250 ml tej, 250 ml vaj
100 g ferhercsokolade (Green & Black's Organic)
A lisztet osszekeverem a sutoporral, a vanillincukorral, a soval es a frissen reszelt szerecsendioval (2 csipet).
A vajat megolvasztom, beletordelem a tabla fehercsokoladet, ha a csoki is elolvadt, beleontom a tejet es a villaval felvert tojasokat.
A vajas-tejes masszat a liszthez keverem, homogen tesztava dolgozom es a muffinformakba kanalazom.
180 °C-ra elomelegitett sutoben aranybarnara sutom.
[?] Ez volt a masodik sutesem az uj muffinformaban. Az elso egy gorog edesseg muffinositasa volt, nem is vartam tole nagy latvanyossagot, de ez itt eleg laposka lett. Muffinszakertok velemenyet kerdezem, hol a hiba? Keves a liszt? A sutoporra gyanakszom me'g, mert a gofri is lapos lett legutobb. Nem jo a glutenmentes lisztkeverek (rizs, burgonya, tapioka, kukorica, hajdina)? Vagy egyszeruen csak keves benne a liszt (min. 2 csesze kell?) es lehuzza, mert suru, nem konnyed (fluffy) a massza. Izre, illatra pompas, epp csak laposka es talan tul nedves (moist).
No comments:
Post a Comment