>> Alapteszta
1/2 kg durumbuzaliszt
4 db villaval felvert tojas
1 ek. olivaolaj, so
10-15 perc eroteljes gyuras utan fel orat pihentetem, majd vekonyra kinyujtom.
---
>> Gnocchi
450 g meleg, attort krumpli
200 g liszt
2 tojassargaja
1 db tojas, so
A dionyi nagysagu gomboket villaval meglapitom.
[i] 125 g finomra reszelt parmezan (is) adhato a tesztahoz, akkor csak 100 g liszt kell
---
>> Petrezselymes Pesto
1 csesze finomra vagott petrezselyem
2 zuzott fokhagymagerezd
100 g osszezuzott fenyomag
2 ek. felapritott bazsalikomlevel
80 g reszelt parmezan
feherbors, csipet so
1,5 dl olivaolaj
A olajat fokozatosan dolgozom bele a mozsarban kremesre tort hozzavalokba.
No comments:
Post a Comment