Thursday, July 30, 2009

Tortellini, Ravioli, Gnocchi, Pesto

>> Alapteszta
1/2 kg durumbuzaliszt
4 db villaval felvert tojas
1 ek. olivaolaj, so

10-15 perc eroteljes gyuras utan fel orat pihentetem, majd vekonyra kinyujtom.

---
>> Gnocchi
450 g meleg, attort krumpli
200 g liszt
2 tojassargaja
1 db tojas, so

A dionyi nagysagu gomboket villaval meglapitom.
[i] 125 g finomra reszelt parmezan (is) adhato a tesztahoz, akkor csak 100 g liszt kell

---
>> Petrezselymes Pesto
1 csesze finomra vagott petrezselyem
2 zuzott fokhagymagerezd
100 g osszezuzott fenyomag
2 ek. felapritott bazsalikomlevel
80 g reszelt parmezan
feherbors, csipet so
1,5 dl olivaolaj

A olajat fokozatosan dolgozom bele a mozsarban kremesre tort hozzavalokba.

No comments: