Sunday, July 19, 2009

Rákhússal töltött sült alma

Hozzavalok:
4 db alma
75 g ra'khus (Shippam's)
75 g feta
2-3 csipet za'lya
negyed chilipaprika
1 tk chiliszo'sz
1 tk friss citromle
barnacukor + orolt fahej

Az alaposan megmosott almakat felbe vagom, a maghazukat eltavolitom, majd melyedest vajok (a maghazeltavolitoval) mindegyik almaba.

A ra'khust a fetaval villa segitsegevel kremesre dolgozom, fuszerezem a zsalyaval, a friss citromlevel, a vekony karikara vagott friss chilivel es a chiliszosszal.

Az almakat megtoltom egy-egy teaskanalnyi rakhus-pe'ppel. A tetejukre halmozom a kivajt alma husat, enyhen megszorom fahejas cukorral. Ontok ala egy-masfel deci vizet, alufoliaval letakarom.

180 °C-ra elomelegitett sutoben 25-30 percig sutom, majd leveszem az alufoliat es tovabbi 5-6 percig piritom.

No comments: