150 g liszt
szerecsendio
12 g sutopor
50 g buzadara/griz
50 g vaj
3 ek. mez
1 db lime
150 ml tej
2 tojasfeherje
A lisztet egy talba szitalom, hozzakeverem a sutoport es a frissen reszelt szerecsendiot, majd a buzadarat.
A vajat feolvasztom, belekeverem a mezet. Lehuzom a tuzrol es hozzaadom a facsart lime levet es reszelt hejat. Alaposan elkeverem, majd beleontom a tejet.
A vajas-mezes-citromos tejet a liszthez ontom es alaposan atkeverem, majd ovatosan beleforgatom a habba vert tojasfeherjet.
A 24 db-os mini-muffinsutot kivajazom es a tesztat belekanalazom. 180 °C-ra elomelegitett sutoben aranysargara sutom.
Tipp: Glutenmentes lisztkevereket hasznaltam: rizs, burgonya, tapioka, kukorica, hajdina.
[i] Az eredeti recept (Honey and lemon cake - Donatella Mancini: The Mediterranean table) szogletes tepsibe onti a tesztat, megszo'rja szezammaggal. Miutan kisult meglocsolja mezes citromlevel es felkockazza.
1 comment:
Jól hangzik:-D
Post a Comment