Hozzavalok:
1 cse'sze csicseri borso
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
125 g chorizo
125 g spa'rga
baberlevel, petrezselyem, orolt fuszerkomeny, zsa'lya, pirospaprika, so (izles szerint)
2 ek. paradicsompure
1 tk. zoldsegalap koncentratum (vegetable stock)
1 cse'sze csicseri borso
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
125 g chorizo
125 g spa'rga
baberlevel, petrezselyem, orolt fuszerkomeny, zsa'lya, pirospaprika, so (izles szerint)
2 ek. paradicsompure
1 tk. zoldsegalap koncentratum (vegetable stock)
A chorizonak lehuzom a boret, vekony karikakra vagom es lassu tuzon kipiritom a zsirjat. A megtisztitott hagymat es fokhagymat negyedelem, majd apritoval finomra vagom. Ha a chorizo alaposan kipirult, hozzaadom a hagymat, fuszerezem. A 2-3 orara (vagy akar egesz estere) beaztatott csicseri borsot lecsopogtetem es az alaphoz teszem. Atkeverem, hagyom 2-3 percig rotyogni, majd felontom annyi vizzel, hogy boven ellepje. Ha felforrt, kozepes langon fel orat, negyvenot percet fozom.
Beleteszem a zoldsegalapot, a paradicsomlevet, felontom vizzel, es forras utan mersekelt tuzon ujabb 45 percet fozom, finoman, gyongyozon. Amikor a borso mar megpuhult, hozzaadom a spargat es tovabbi 15-20 percet fozom. Forron talalom.
>> En tejfollel szeretem, 1 ek-lal teszek a tanyerba.
>> En tejfollel szeretem, 1 ek-lal teszek a tanyerba.
Tipp: a zsa'lyaval csak ovatosan, eleg belole egy-ket csipet.
No comments:
Post a Comment