Thursday, April 01, 2010

Frozen Chocolate Bananas

Ügyesség, időzítés, türelem,
és az eredmény egy mutatós csemege. Desszertnek sem utolsó ;-) Gyerekeknek kifejezetten szórakoztató!




Fagyasztott csokoládés banán

A banán alját levágtam, pálcikát szúrtam bele és egy éjszakára lefagyasztottam (a héját rajtahagytam, mert a pálcikára húzás műveletét és a fagyasztást is egyszerűbbnek tartottam így).

Étcsokoládét és vajat olvasztottam gőz felett. Beletettem csapott 1 kk. vanília kivonatot meg 1 kk. őrölt fahéjat, csipet frissen reszelt szerecsendiót, csipet sót.

Előkészítettem a beleforgatnivalókat: színes, cukormázas akármiket, étcsokoládét reszeléket (chocolate vermicelli, dark), mozsárban megtört sózatlan, pörkölt pisztáciát; szárazon megpirított kókuszreszeléket (az interneten számtalan változat kering, mindenki ízlése szerint díszíti, ízesíti).


A banánt meghámoztam (kés segítségével könnyen lefejthető a héja, miután 3-5 percet szobahőmérsékleten pihen). Az olvasztott csokoládé fölé tartottam és egy kanál segítségével bevontam, majd gyorsan (!!!) beleforgattam a beleforgatnivalókba (a csokoládé hamar megdermed, ezért gyorsan kell dolgozni, hogy a beleforgatnivalók tapadjanak, amig a csokoládé lágy). Egy banán egyszerre! Bevon, meghemperget.

Ha nem tálalom azonnal, sütőpapírban a fagyasztóba teszem még 1-2 órára.

2 comments:

mandy tarragon said...

Boldog Húsvétot :)

Belly said...

Kellemes húsvéti ünnepet!! :)