Tuesday, March 23, 2010

Wholemeal Pistachio Chocolate Brownie

Hozzávalók:
1/3 csésze teljes kiőrlésű liszt
2 ek. kakaópor, csipet só
1 db tojás
1/3 csésze barnacukor
60 ml napraforgóolaj
80 g csokoládé
fél tk. vanília kivonat
100 g sózatlan, pörkölt pisztácia


Teljes kiőrlésű pisztáciás csokoládé brownie

A (pörkölt, sózatlan!) pisztácia héját és száraz, májvaszínű bőrét eltávolítom, a zöldes húsát mozsárban darabosra töröm.

A tojást, cukrot, vanília kivonatot és az olajat összekeverem, hozzáadom a gőz felett megolvasztott csokoládét (75-80%), végül hozzákeverem a lisztet és a kakaóport, majd a pisztáciát.

Egy 18 cm-es tepsit kikenek margarinnal, beleegyengetem a tésztát és 180 °C-on 20-25 percig sütöm.

[i] A brownie az Egyesült Államokban kezdte hódító útját az 1800-as évek végén, 1900-as évek elején. Mára már számtalan változata ismert, de az első diós volt és barackmázas. A brownie se nem cake, se nem cookie, a kettő között van, valahol félúton. Egy bögre tej vagy egy csésze kávé tökéletes kísérője. Tejszínhabbal vagy fagylalttal szokták még kínálni.

2 comments:

adriennka said...

Szia! olyan kérdésem lenne, hogy sózatlan, pörkölt pisztáciát hol lehet beszerezni?
Előre is köszike a segítséget!

Anazar said...

Szia adriennka, melyik varosban keresed? Mert errefele minden elelmiszerboltban es 'health shop'-ban kaphato.