Friday, June 10, 2011

Les Pâtes Vivantes (Paris)

Les-Pates-Vivantes-Paris-chef
Les-Pates-Vivantes-Paris-noodle-with-pork
Les-Pates-Vivantes-Paris-noodle-with-chicken
Ebéd a házi, kézzel készített tésztájáról ismert kínaiban, Les Pâtes Vivantes, vagyis 'élő tészta'. Aprócska hely, a földszinten 6-8 asztallal csupán, az asszonyság morózus, angolból nulla (mi meg franciából, sajnos), viszont a tésztakeszítés nyitott, rendelésre készül, frissen! Egy chef (vagy mi) az ablakban kézzel nyújtogatta a sokméteresnek tűnő tésztát, míg beljebb egy másik, hosszú, fa vágószeda szerűségről a fövő vízbe 'szaggatta' a nyers tésztát. Miután kifőtt, tányérba került, majd az asszonyság hátravitte (ott kerültek bele a 'secret ingredients', vagyis a titkos összetevők) és kis idő múlva előállt a kész étellel, sertés és csirkés noodle. Latató, ütős, telít. A tészta remek, mama disznózsírral meglocsolt haluskáját juttatta az eszembe.

Les Pâtes Vivantes
A: 46 Rue du Faubourg Montmartre 75009 Paris

No comments: