Wednesday, June 22, 2011

Plum tart (szilvatorta)

plum tart
Férjet akartam meglepni ezzel a szilvatortával,
de a tésztája a sok vajtól túl morzsálós lett,
és persze, hogy kipöttyöződött a barnacukortól.

3 comments:

Hoffmann Erika said...

Pedig jol nez ki! azert egy receptet mellekelj :)

Anazar said...

A félresikerült tésztásat, naah, majd inkább a revised változattal.

De a 'töltelék' íme:
A szilvákat negyedeltem, serpenyőben kevés vajon, két evőkanál barna cukorral hirtelen 'megsütöttem' (1-2 perc). Két-három (vagy nég is) negyedet tovább. A szivaszeleteket elrendeztem a 'blind baked' tortahéjban. A továbbsütött negyedeket villával pürésítettem és a szilvára öntöttem, majd az egészet meghintettem kevés barna cukorral.

Hoffmann Erika said...

Jol hangzik!!! koszi!;)