Friday, February 22, 2013

Gombás-chorizós húsgombóc tésztaágyon

meatballs_with_pasta
Chorizós gombán pirult kapros húsgombóc tésztával

Kell hozzá: vöröshagyma, chorizo, fokhagyma, gomba, só, frissen őrölt bors, húsgombóc (darált marhahús, vöröshagyma, fokhagyma, száraz kenyérvég, tengeri só, frissen őrölt bors, diónyi kacsazsír, egy nagy tojás, pirospaprika, őrölt fűszerkömény, csipet szerecsendió, Vega-Mix, friss kapor), tészta.

A húsgombócot összeállítottam, kifőztem, kiszedtem, lecsepegtettem. Közben a vékonyra felszeletelt vöröshagymát 1-2 ek. olívaolajon üvegesre pároltam. A chorizo bőrét lehúztam, felszeleteltem, majd a zsírjára pirítottam (a felesleget leitattam). Hozzáadtam a felszeletelt gombát. Fedő alatt puhára pároltam, majd hozzáadtam a húsgombócot és tovább dinszteltem, végül levettem a fedőt, hagytam, hogy a gomba leve elfőjön és 1-2 ek. olívaolajjal átpirítottam. Sóztam, borsoztam. Frissen főtt gőzölgő tésztán tálaltam.

3 comments:

Millye said...

Csábító! :)

Olgis said...

Nagyon jól néz ki, jó adag!

Anazar said...

Millye, Olgis, köszönöm :-)