Chorizós gombán pirult kapros húsgombóc tésztával
Kell hozzá: vöröshagyma, chorizo, fokhagyma, gomba, só, frissen őrölt bors, húsgombóc (darált marhahús, vöröshagyma, fokhagyma, száraz kenyérvég, tengeri só, frissen őrölt bors, diónyi kacsazsír, egy nagy tojás, pirospaprika, őrölt fűszerkömény, csipet szerecsendió, Vega-Mix, friss kapor), tészta.
A húsgombócot összeállítottam, kifőztem, kiszedtem, lecsepegtettem. Közben a vékonyra felszeletelt vöröshagymát 1-2 ek. olívaolajon üvegesre pároltam. A chorizo bőrét lehúztam, felszeleteltem, majd a zsírjára pirítottam (a felesleget leitattam). Hozzáadtam a felszeletelt gombát. Fedő alatt puhára pároltam, majd hozzáadtam a húsgombócot és tovább dinszteltem, végül levettem a fedőt, hagytam, hogy a gomba leve elfőjön és 1-2 ek. olívaolajjal átpirítottam. Sóztam, borsoztam. Frissen főtt gőzölgő tésztán tálaltam.
3 comments:
Csábító! :)
Nagyon jól néz ki, jó adag!
Millye, Olgis, köszönöm :-)
Post a Comment