Gyömbéres-fokhagymás villám-ebéd csirkemellből, sárga rizzsel
Kell hozzá: filézett csirkemell, friss gyömbérgyökér, fokhagyma, basmati rizs, őrölt kurkuma, só, frissen őrölt bors.
A rizst többször is átmostam, majd friss vízben fel tettem főni, amihez adtam kevés sót és késhegynyi őrölt kurkumát.
Az átmosott, lecsepegtetett, leitatott csirkemellfilét kétujjnyi csíkokra vágtam, forró serpenyőbe sorakoztattam, vékonyan megcsorgattam olívaolajjal, meghintettem frissen őrölt borssal és rátettem egy fedőt. Amikor elfőtt a leve és kellően meg is pirult, megfordítottam. Enyhén sóztam. Rádobtam a legyalult friss gyömbérgyökeret meg a fokhagymát. Amikor megpirult a csirkemell, kiszedtem, a gyömbérre-fokhagymára pedig pár csepp olívaolajat és 1-2 ek. vizet öntöttem. Késhegynyi kurkumával ízesítettem. Átforraltam.
A rizst tányérra szedtem, mellé tettem a felszeletelt csirkemellet, majd rákanalaztam a fokhagymás gyömbért. Jó étvágyat!
4 comments:
Olyan jól hangzik és guszta a fotón, biztosan nagyon finom, és nem is bonyolult elkészíteni, jó kis vacsoraötlet! :)
Hankka, amíg megfő a rizs, megvan a hús is ;-)
A pontos mennyiségeket megtennéd, h leírod?(gyömbér mérete, fokhagymából mennyi,mennyi csirkemellhez..)Előre is nagyon köszönöm. :)
Tündi, 1 nagyobb (vagy 2 vékonyabb) filé, 2-3 dundibb fokhagymagerezd, diónyi gyömbérgyökér. Nincs mit ;-)
Post a Comment