Thursday, February 21, 2013

Gyömbéres-fokhagymás csirkemell kurkumás rizzsel

gingered_chicken_with_yellow_rice
Gyömbéres-fokhagymás villám-ebéd csirkemellből, sárga rizzsel

Kell hozzá: filézett csirkemell, friss gyömbérgyökér, fokhagyma, basmati rizs, őrölt kurkuma, só, frissen őrölt bors.

A rizst többször is átmostam, majd friss vízben fel tettem főni, amihez adtam kevés sót és késhegynyi őrölt kurkumát.

Az átmosott, lecsepegtetett, leitatott csirkemellfilét kétujjnyi csíkokra vágtam, forró serpenyőbe sorakoztattam, vékonyan megcsorgattam olívaolajjal, meghintettem frissen őrölt borssal és rátettem egy fedőt. Amikor elfőtt a leve és kellően meg is pirult, megfordítottam. Enyhén sóztam. Rádobtam a legyalult friss gyömbérgyökeret meg a fokhagymát. Amikor megpirult a csirkemell, kiszedtem, a gyömbérre-fokhagymára pedig pár csepp olívaolajat és 1-2 ek. vizet öntöttem. Késhegynyi kurkumával ízesítettem. Átforraltam.

A rizst tányérra szedtem, mellé tettem a felszeletelt csirkemellet, majd rákanalaztam a fokhagymás gyömbért. Jó étvágyat!

4 comments:

Hankka said...

Olyan jól hangzik és guszta a fotón, biztosan nagyon finom, és nem is bonyolult elkészíteni, jó kis vacsoraötlet! :)

Anazar said...

Hankka, amíg megfő a rizs, megvan a hús is ;-)

Tündi said...

A pontos mennyiségeket megtennéd, h leírod?(gyömbér mérete, fokhagymából mennyi,mennyi csirkemellhez..)Előre is nagyon köszönöm. :)

Anazar said...

Tündi, 1 nagyobb (vagy 2 vékonyabb) filé, 2-3 dundibb fokhagymagerezd, diónyi gyömbérgyökér. Nincs mit ;-)