Annyi mindenből készítettem már krémlevest, épp csak a cékla maradt ki.
Kell hozzá:
1 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
3-4 db zellerszár
2-3 db sárgarépa
3 db cékla
3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
A zöldségeket megtisztítottam, felkockáztam/karikáztam, majd 1 ek. olívaolajjal és annyi vízzel, hogy bő két ujjnyira ellepje, feltettem főni. Amikor felforrt, fedővel félig letakartam és 20-25 percet finoman gyöngyöztettem. Miután a zöldségek kellően megpuhultak, botmixerrel krémesítettem, sóztam, borsoztam és már tálaltam is, kréses tejföllel és kevés extra frissen őrölt borssal. Jól illik hozzá a keményre főtt tojás is. Jó étvágyat!
5 comments:
De, gyönyörű fotót készítettél! Persze egy ilyen csodásan tálat levesről nem nehéz:))
Céklát szeretem, bár még levesnek nem próbáltam. Nagyon mutatós guszta, az biztos nagyon finom!
Még soha nem ettem céklalevest de szívesen megkóstolnám mert a céklát szeretem :) A díszítés meg nagyon mutatóssá teszi :)
Csodás a színe, nagyon gusztán tálaltad! :) És ennyi finomsággal csakis jó ízű lehet! :)
Janka, köszönöm. Ez a leves kívül is szép, belül is szép ;-)
Éva, Millye, finom bizony, a cékla remek leves-alapanyag, próbáljátok ki bátran :-)
Hankka, köszönöm szépen.
Post a Comment