Szirnyiki gríz/liszt és cukor nélküli változatban
A korábbi szirnyikit módosítottam úgy, hogy ne legyen benne se fehérliszt, se cukor. A lisztet zabpehelyre, a nádcukrot pedig nyírfacukorra cseréltem.
Kell hozzá (15 db-hoz): 275 g túró (tvorog), 2 db tojás, 1 ek. nyúrfacukor (xylitol), csipet só, csipet szódabikarbóna, zabpehely.
A zabpelyhet késes aprítóban (a botmixer része) megdaráltam. A túróhoz adtam a tojást, a nyírfacukrot, a sót és a szódabikarbónát, majd 3-4 ek. darált zabpehellyel összefogtam. Negyed órát állni hagytam.
Lisztbe forgatás helyett most is közvetlenül a vékonyan (szőlőmagolajjal) kiolajozott serpenyőbe kanalaztam (lapítottam, formáztam).
Még langyosan, tejföllel és baracklekvárral tálaltam. Jó étvágyat!
3 comments:
Nyami....:)
Nagyon jól hangzik a recept. Szeretném elkészíteni, de mennyi zabpehely kell hozzá?
Teller-Cake, az ám, nagyon is nyami! Nem múlt el úgy nap a héten, hogy ne készült volna :-D))
Eryka, 3-4 ek. darált zabpehely. Függ persze a tojás nagyságától és a túró nedvességtartalmától.
Post a Comment