Tuesday, February 19, 2013

Húsgombóc casserole

meatball_casserole
Sütőben, öntöttvas casserole-ban sült, réteges húsgombóc

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
6-8 db gomba (brown mushroom)
2-3 szál sárgarépa
10-12 db apróbb burgonya

A húsgombóchoz:
darált marhahús (extra lean beef mince), vöröshagyma, fokhagyma, száraz kenyérvég, tengeri só, frissen őrölt bors, diónyi kacsazsír, egy nagy tojás, pirospaprika, őrölt fűszerkömény, csipet szerecsendió, Vega-Mix és egy nagy csokor kapor.

A húsgombócot enyhén sós vízben megfőztem. A megtisztított krumplit és sárgarépát is előfőztem.

A casserol aljára 1-2 ek. olívaolajat öntöttem. Erre került a vékonyra szeletelt hagyma, rá a gomba, a vastagabbra karikázott sárgarépa, a főtt húsgombóc, végül az előfőzött krumpli. Sóztam, borsoztam, kevés Vega-Mix-szel és köménnyel meghintettem, valamint fél-egy merőkanálnyi sárgarépa-krumpli főzőlével felöntöttem. Rátettem a fedőt és forró sütőbe toltam, húsz perc után levettem a fedőt és további 8-10 percig sütöttem, hogy a teteje is kissé megpiruljon.

2 comments:

Millye said...

Nem szabad ilyen későn gasztro blogot nézegetnem :) megéheztem! Istenien néz ki! :)

Anazar said...

Millye, köszönöm, remek kis egytál ;-)