Saturday, February 23, 2013

Szirnyiki (reloaded)

Russian-syrniki
Korábban készült már grízes, zabpelyhes, zabpelyhes-mazsolás,
de hogy eredeti, lisztben forgatott is legyen Mr. Z anyukája volt olyan
kedves és megosztotta velem a családi receptet. Köszönjük szépen!!

30 deka túró, 2-3 kanál liszt (attól függ milyen nedves a túró) elkeverve egy teáskanál sütőporral, 1 tojás, 1 kanál cukor (ha szeretik vaníliás cukor és egy marék mazsola) kézzel jól eldolgozni, kis gombócokat formálni, szétlapítani és megforgatni lisztben, forró olajban sütni fedő alatt. Fordítás után a másik oldalát fedő nélkül.

4 comments:

Kovács Janka said...

Hmmm, nagyon kívánatos:))))

Anazar said...

Janka, csak ajánlani tudom!

Anonymous said...

Bezony :-)

Mr. Z

Anazar said...

Bezony, bezony, Mr. Z!