Saturday, February 09, 2013

Kukoricás csirkeleves

chicken_and_sweetcorn_soup
Kínai Újév. Vasárnap, február 10. Kígyó éve.

Kell hozzá:
csirkemellfilé
zellerszár
gomba
kukorica
friss gyömbérgyökér
fokhagyma
chilipehely
tojás
szójaszósz
frissen őrölt bors
kukoricakeményítő
szezámolaj


A csirkemellet kisebb darabokra vágtam, majd hideg vízben fel tettem főni. Amikor felforrt hozzáadtam a vékonyra felszeletelt gombát és a zellerszárat, a vékonyra felcsíkozott gyömbérgyökeret, a finomra aprított fokhagymát. Finoman gyöngyöztetve puhára főztem a húst. Enyhén sóztam, borsoztam. Beletettem a lecsepegtetett kukoricát. Szójaszósszal, szezámolajjal és chilipehellyel ízesítettem. A kukoricakeményítőt kevés hideg vízzel simára kevertem, majd a leveshez adtam. Kevergetve besűrűsítettem. Lehúztam a levest a tűzről. Körkörösen kavargatva vékonyan belecsorgattam a felvert tojást. Forrón tálaltam.

Tipp: 2012 Sárkány Éve menü, Erős-savanyú leves;

2 comments:

Millye said...

Hmmm nagyon jól hangzik :) köszi, köszi :)

Anazar said...

Millye, finom, gyors, kell több? ;-)))