Wednesday, April 22, 2009

Boros Sült Kacsa

Hozzavalok:
fel kacsa (800-900 g)
2 dl feherbor
Tandoori Masala
50 g ma'ngold / red chard
50 g rucola / wild rocket
150 g feta sajt
150 g fokhagymas/chilis olajbogyo, olivaolaj

A fel kacsat tuzallo talba helyezem, enyhen megszorom Tandoori Masalaval, melle ontom a bort, alufoliaval lefedem, es elomelegitett sutoben 180 °C-on masfel-ket orat sutom. Az alufoliat mindvegig rajta hagyom. A folia alatt szep egyenletesen pirul, kisul a zsirja, fele' sem kell nezni.

Konnyu, gyors salatat talalok hozza. A rucolat es a ma'ngold leveleket atoblitem, lecsepegtetem. Hozzaadom a kockara vagott feta sajtot, az egesz, maghazas olajbogyot. Enyhen megcsorgatom olivaolajjal.

Tipp: a kacsat a tandoori fuszerezes mellett lehet sozni is, de szerintem a feta sossaga boven eleg. A konnyu, friss salata es az omlos, illatos kacsahus remek paros. Kituno rusztikus vacsora ;-)

No comments: