4 db kozepes burgonya
140 g vaj
3 gerezd fokhagyma
200-240 ml tejszin v. joghurt/tejfol
so, bors
friss petrezselyemzold v. snidling
A burgonyat meghamozom, felbe vagom majd vekonyra szeletelem. Fel oran at hideg vizben pihentetem a szeleteket, majd leontom a vizet es papirtorlovel kisse felitatom roluk a nedvesseget.
A porehagymat megmosom, megtisztitom, majd vekony karikara szeletelem.
A sutot elomelegitem 200 °C-ra. Egy keramiatal aljat es oldalat kikenek vajjal. Lerakok egy reteg krumplit, enyhen sozom, borsozom. Rateritem a porehagymakarikakat. Apro vajdarabokat es kiskanal segitsegevel joghurtot (Greek Style Yogurt) teszek ra es megszorom aprora vagott fokhagymaval. Egy ujabb reteg burgonyaval boritom be. A tetejere teszek ismet vajat. Alufoliaval lefedem, bo fel orat sutom (a fokhagyma aromaja atjarja a burgonyat, a vaj beivodik a szeletekbe), majd fedetlenul addig sutom, amig a teteje aranybarna nem lesz. Friss, vagott pertezselyemzolddel v. snidlinggel megszorva talalom. Kituno sultekhez.
[i] Az eredeti recept nem tartalmaz porehagymat, es a johgurt helyett tejszint ir.
No comments:
Post a Comment