Wednesday, April 08, 2009

Pekános Csirkesaláta [2]

Hozzavalok (2 szemelyre):
2 db salata / Little Gem Lettuce
2 db szal zeller / celeriac
70 g rucola / wild rocket
2-3 szal ujhagyma
2 db kisebb fej hagyma
200 gr friss feta
50 g pakandio
4 gerezd fokhagyma
2 szelet kenyer
1 db csirkemell
Tandoori Masala
olivaolaj

Az osszes zoldseget felhasznalas elott hideg vizzel atmosom, lecsepegtetem. A salatat leveleire szedem es egy nagy, lapos tanyeron viragszirom alakban elhelyezem. A rucolat a salatavirag kozepere halmozom. Meghintem a vekonyra szeletelt zellerel es fetakockaval.

Felhevitek egy nyeles labast es enyhen megpiritom a pekandiot (olaj nelkul!), majd a saltahoz adom. A felapritott fokhagymat egy evokanal olivaolajon kisse megfonnyasztom, majd radobom a kockazott kenyeret, parszor atforgatom, majd a kenyeret is a salatahoz adom. A fokhagyma masik felet ugyancsak megpiritom (1 ek. olaj eleg), radobom a csikokra vagott csirkemellet. Atpiritom, majd enyhen megsozom es meghinten Tandoori Masalaval. A hust is a salatahoz adom. Vegul vekonyan megcsorgatom olivaolajjal. Azonnal talalom!

Friss, ropogos. A feta es a pekandio ize kitunoen harmonizal. A tandoori fuszeres csirkehus es a salata / rucula kiegeszitik egymast. Remek vacsora ;-)

[!] Olivaolaj - minden esetben extra szűz, kizarolag mechanikai eszkozokkel sajtolt olivaolaj.

No comments: