Tuesday, April 13, 2010

Chocolate Macadamia Brownie

Hozzávalók:
120 g étcsokoládé
120 g vaj
1 db tojás
fél csésze porcukor
1/3 csésze liszt
csipet só, tk. sütőpor
1 tk. vanília kivonat
makadámia dió


Csokoládé + vaj + vanília kivonat <--- tojás + cukor <--- liszt + só + sütőpor <--- macadamia ---> 180 °C

[?] Valamit elszámolhattam, mert szeletelni azt nem lehetett, nagyon morzsálós lett, ízre viszont tökéletes. Talán még egy tojás kell bele? Talán több liszt? Kárba nem veszett, vanília fagylalton fenséges volt!

> Gyömbéres Brownie itt
> Teljes kiőrlésű pisztáciás csokoládé brownie itt

5 comments:

Padlásszoba said...

Szia!
Jól sejted, az arányokkal volt a gond,minimum még egy tojás kellett volna bele, de ha kicsik voltak, akkor akár 3 is. Ezen kívül sütőpor szerintem nem, mert az eleve morzsás tésztát még levegősebbé teszi és az is "segít", hogy szétessen.
Némi segítség, ha elfogadod:
http://kispadlasszoba.blogspot.com/2010/04/egy-igazi-ferfidesszert-chilis-lime-os.html

Anazar said...

Koszonom! Igen, el fogom kesziteni meg egyszer, ket tojassal(!), meg szerintem a lisztet is legalabb fel cseszere emelem, meglatuk mi sul ki belole =D))

Padlásszoba said...

A lisztet észre sem vettem, igen, az is nagyon kevés. Igazából szerintem úgy lesz jó állaga, ha ugyanannyi vaj, étcsoki és cukor van benne (persze ez utóbbi ízlés kérdése is), és ha ezeket az arányokat vesszük mondjuk 100%-nak, akkor ehhez képest a liszt aránya kb. 60%.

Anazar said...

A csokolade-vaj stimmel, de mivel en kesernyesen szeretem a browniet mint inkabb edesen, ezert az etcsoki (85%) es a keves cukor (bele sem tettem az 1/3-ot, csak negyedet)...

Anazar said...

Linguini: [taking notes] Always do something unexpected...
Colette: No! Follow the recipe!