Wednesday, June 08, 2011

Paul (Paris)

Paul-Paris-boulangerie
Paul-Paris-patisseries

Gérard Mulot kincsestárát zárva táláltuk (szerdánként zárva!! eh), de még az utcában (rue de Seine), valamivel lejjebb, a Carrefours szupermarket szorításában, a kilenc generációs múlttal rendelkező, több országban is működő Paul-ban ('pékséglánc', ha lehet ilyet mondani) végre csillapíthattuk egyre erősödő édes utáni vágyunkat.

És amikor "A" gyerek beszabadul az édességboltba! Mint két kiéhezett kisgyerek, csillogó szemekkel, azt sem tudtuk merre nézzünk, mit rendeljünk (a dublini muffinok és egyéb nyögvenyelős szivacssütemények után, mint akik a Holdról jöttek). Nagyokat nyelve, remegő ujjal mutattunk rá a kiválasztott szépségekre: csokoládés tortaszelet, szamócás krémes (Millefeuille à la fraise), mazsolás csiga (L'Escargot - Pain aux raisins) és mandulás macaron...

PAUL - Boulangerie / Restaurant / Salon de The
A: 77 rue de Seine, 17 et 21 rue de Buci 75006 PARIS
W: www.paul.fr

5 comments:

Piszke said...

Ó, Paul...tömény vajszag :))

Anazar said...

Eszembe sem jutott a vaj, amikor beléptünk. Tudod, rózsaszín szemüveg :-P))
Nem vagyok oda a tömény vajas dolgokért.

Erika said...

Jaj igen, a Paul! Ott en is voltam (az egyikben) es finom bagettek is vannak!! Meg kepet is csinaltam rola:)

Anazar said...

Ó, a baguette-jük nekem nem jött be. Ropogott, ahogy kell, de valahogy túl 'olajos' volt a héja, és belül meg túl vatta, szinte üres. A kenyereiket (ezek után) nem kóstoltam. Briós, csiga, sütemények rendben ;-)

Piszke said...

Én nagyon bírtam.. mondjuk én télen voltam kinn és fújták kifele a levegőt a raktárból, meg egyből megcsapott amint beléptem a hidegről...nekem ez bizonyíték is arra hogy nem sütőmargarint használnak :)