Friday, September 30, 2011

Chorizós-paradicsomos tészta

chorizo-and-tomato-pasta
Fűszeres chorizo, koktélparadicsom, fokhagyma szószos,
ízesített (spenót, paradicsom, cékla), tojásos csipketészta
Pasta con chorizo ​​e pomodori

Hozzávalók (két személyre): kisebb arasznyi (10-12 cm) chorizo, 10-12 db kotélparadicsom, két gerezd fokhagyma, 1-2 tk. szárított oregánó, kevés kemény sajt, tojásos tészta, olívaolaj.

A chorizónak lehúztam a bőrét, hosszában négyfelé vágtam, majd a csíkokat felszeleteltem. Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem, rátettem a chorizókockákat és lassú tűzön kipirítottam (5-7 perc).

A kisült chorizót papírtörlővel letakart tányérra szedtem. A serpenyőből kitöröltem a zsírt, kevés olívaolajat öntöttem bele, majd rádobtam az apróra felkockázott fokhagymát. Két-három percig pároltam (nem kell, hogy barnuljon, csak puhuljon), majd hozzátettem a félbevágott apró paradicsomokat. A levet eresztett paradicsomot hagytam pár percig párolódni, majd hozzátettem a leitatott chorizót. Meghintettem szárított oregánóval, összeforraltam. A paradicsomos-fokhagymás-chorizós szószt a kifőtt tésztára halmoztam, reszelt Vintage Cheddar-ral meghintve tálaltam.

[!] Az autentikusabb olasz recepthez a chorizo helyett használjunk szalámit (Milano pl.), a Vintage Cheddar helyett pedig Parmigiano-Reggiano-t.

Tipp: Spárgaleves chorizoval, Fetás-chorizós zöldsaláta

garlic-cherry-tomato-chorizo-sauce

7 comments:

trollanyu said...

Nagyon szeretem a chorizot, meg az olasz konyhát is:) Nagyon szép ez a csipketészta, kár, itt még nem láttam ilyet.

Gizi said...

Egyik kedvencem a tésztás étel. Ez a recept szuper, nagyon finom lehet.:)

Anazar said...

Trollanyu, itt is csak egy helyen láttam, de lehet tőlük rendelni (CASA RINALDI, Pizzi tricolore all'uovo, Cod. 0.1993.0089, EAN: 8006165386708). A katalógusban egyébként remek dolgok vannak ;-)

Gizi, a kipirított chorizo íze igazán feldobta a fokhagymás-paradicsomos szószt!

wanna said...

Imádom a tésztákat minden formában, sajttal, zöldséggel, paradicsommal, ez is egy príma variáció, a chorizoval felturbózva:).

Anazar said...

Wanna, köszönöm.

Roza said...

Utánaszámolok a szénhidrátjának és én is elkészítem:)

Anazar said...

Roza, örülök! A chorizo ki van pirítva, a tésztát meg variálhatod ;-)