Aszalt áfonyával ízesített, karácsonyra hangolt fasírtgolyók ír marhából
A tavalyi datolyás változat után idén a klasszikus fasírt 'tésztájába' aszalt áfonyát gyúrtam.
Kell hozzá: darált marhahús (Irish extra lean beef mince), vöröshagyma, fokhagyma, tengeri só, frissen őrölt bors, száraz kenyérvég, diónyi kacsazsír, egy nagyobb tojás, pirospaprika, őrölt fűszerkömény, csipet szerecsendió, csipet fahéj, aszalt áfonya.
A hagymát, a fokhagymát és a száraz, feltördelt, vizben magáztatott, kinyomkodott kenyérvéget késes aprítóban finomra daráltam, majd a darált marhahúshoz adtam. Fűszereztem, majd a zsírral meg a tojással alaposan átgyúrtam, végül a kapott 'tésztához' adtam az aszalt áfonyá is, amit előtte késsel kissé felaprítottam.
A masszából diónyi gömböket formáltam, sütőpapírra sorakoztattam, majd előmelegített sütőbe toltam és 180 °C-on készre sütöttem. Vega Olivier salátával (Cалат Оливье) tálaltam.
2 comments:
Jó ötlet az aszalt áfonya, mazsolával szoktam készíteni, nagyon szeretjük, biztosan nagyon fincsi áfonyával is! :)
Hankka, az áfonya egy kevés savanykás-fanyarságot visz a fasírtba. Mazsolával is pompásan hangzik, szeretem az édeset is kombinálni a hússal ;-)
Post a Comment