Thursday, December 13, 2012

Kapros csicseriborsó (vegán)

chickpea-salad-with-fresh-dill
Csicseriborsó kétféle paradicsommal, kétféle uborkával

Hozzávalók:
csicseriborsó (chickpea)
aszalt paradicsom
koktélparadicsom
kígyóuborka
csemegeuborka
olívaolaj
citrom leve
nagy csokor friss kapor
frissen őrölt bors

Az előző este beáztatott csicseriborsót friss vízben puhára főztem (ha nincs idő és nem akarunk vesződni/szöszölni, jó hozzá a konzerv, vízben eltett csicseriborsó is), leszűrtem, lecsepegtettem, és egy nagy tálba tettem.

Az aszalt paradicsomot, az ecetes csemegeuborkát és a friss kígyóuborkát felkockáztam, a koktélparadicsomot félbevágtam, majd hozzáadtam a csicseriborsóhoz. Megcsorgattam kevés olívaolajjal, ráfacsartam egy fél citrom levét, enyhén borsoztam (sózni nem szükséges, mivel a csemegeuborka épp eléggé sós), óvatosan átforgattam, majd bőven meghintettem finomra vágott kaporral, még egyszer átforgattam.

[i] Kitűnő köret, de magában is kiadós, remek fehérjeforrás. Előre elkészíthető. Svédasztalos vendégváráshoz, a közelgő ünnepi asztalra bátran ajánlom.

chickpea-salad-with-fresh-dill

Inspiration: KC Peaches
>> Mediterranean chickpea
Chickpeas tossed with sun-dried tomatoes, kalamata olives, cucumber, mint, parsley, scallions & a light lemon dressing.

3 comments:

teller-cake said...

Imádom nézni s színes ételeidet így a tél derekán! :)

Hankka said...

Nekem így, magában is jöhetne, nagyon tudnám szeretni! :)

Anazar said...

Teller-Cake, :-))))) Kell egy kis szín a szürke dublini télbe ;-)

Hankka, nálunk is magában fogyott :-)