Friday, December 07, 2012

Kesudiós csirkemellsaláta

Ha unjuk az ünnepi asztalon a majonézes krumplit...

Hozzávalók:
főtt csirkemell
ropogós zellerszár
piros szőlő
kesudió
natúr joghurt (Greek style)
mustár (wholegrain)
szemes mák
tengeri só, frissen őrölt bors

A főtt és kihűlt csirkemellet felkockáztam majd egy nagyobb tálba tettem. Adtam hozzá (nem túl vékonyra) szeletelt zellerszárat, felezett piros szőlőt és egész kesudiót.

A sűrű (probiotikus) joghurtot elkevertem kevés egész-szemes mustárral. Enyhén sóztam és borsoztam, majd a salátára öntöttem és óvatosan átforgattam. Meghintettem kevés egész szemű mákkal, még egyszer finoman átforgattam. Lehűtve tálaltam.

Inspiration: KC Peaches
> West coast chicken
Chicken breast tossed with fresh celery, grapes, cashew nuts and a slightly sweet cider-mayonnaise dressing.

4 comments:

teller-cake said...

Nagyon tetszik, bár a majonézes krumpli is jöhet! :) De ez feltétlen kipróbálós!

Hankka said...

De nagyon jól hangzik! :) Különleges és finom! :)

Angi said...

Karácsonykor érdekességeket szeretek enni, ez is esélyes! :)

Anazar said...

Teller-Cake, nem fogod megbánni ;-)

Hankka, de még milyen finom!!

Angelocska, elég karácsonyi, már csak színeiben is :-)