Az idei gombaleves is meglehetősen nemzetközire sikerült: ír bárány (lamb loin chops), olasz salsiccia és porcini (kolbász és szárított gomba), spanyol
chorizo (kolbász), német savanyú káposzta (sauerkraut), orosz árpagyöngy (перловая крупа), a főbb összetevőkben. Az eddigi legjobb karácsonyi gombaleves!! Szép sűrű lett, megállt benne a (fa)kanál. Extra savanyú káposztával, extra gombával készült. A rántás is tökéletes lett és a paradicsomlé is pont el lett találva. Egy nagy hibája volt csupán, gyorsan fogyott, mára már egy tányérkával sem maradt belőle.
chorizo (kolbász), német savanyú káposzta (sauerkraut), orosz árpagyöngy (перловая крупа), a főbb összetevőkben. Az eddigi legjobb karácsonyi gombaleves!! Szép sűrű lett, megállt benne a (fa)kanál. Extra savanyú káposztával, extra gombával készült. A rántás is tökéletes lett és a paradicsomlé is pont el lett találva. Egy nagy hibája volt csupán, gyorsan fogyott, mára már egy tányérkával sem maradt belőle.
Palágyban a magyaros (házi, savanyú) káposzta-oldalas-kolbász leves fut karácsonykor, traskon pedig ez az orosz behatású gombás-pufis verzió volt a karácsonyi terített asztal része.
4 comments:
A képet látva nem csoda, hogy elfogyott, ami ilyen nemzetközi az csakis fenséges lehet! :)
Teller-Cake, sajnos túl gyorsan fogyott el. Nincs az a mennyiség, amit nem tudnánk megenni ebből a levesből ;-))
Nagyon jól néz ki, látszik a képen is, hogy milyen jó sűrű, tartalmas leveske! :) Nálunk is nyerő lenne! :)
Hankka, köszönöm. Laktató bizony, csak úgy eteti magát. Mi nagyon szeretjük a savanykás ízvilága, összetett tartalma miatt ;-)
Post a Comment