Gyerekkorom iskolás éveit édesítették meg ezek a szép kerek, méztől és fűszerektől illatos пряники (ejtsd prjányiki, пряник egyes számban) névre hallgató szovjet-orosz mézes puszedlik.
A tésztája a mézes virágok-é, ám nyújtás és szaggatás helyett diónyi gömböket formáltam, majd a tenyerem alatt enyhén meglapítottam (hogy a széle vékonyabb legyen mint a közepe), ezután sütőpapíros tepsibe sorakoztattam a lapított labdacsokat, és 180 °C-ra előmelegített sütőben világosbarnára sütöttem.
Még melegen porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjébe forgattam és rácson hűlni/száradni hagytam. Egy-egy csésze jó erős orosz fekete tea mellé kitűnő kísérő!
Még melegen porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjébe forgattam és rácson hűlni/száradni hagytam. Egy-egy csésze jó erős orosz fekete tea mellé kitűnő kísérő!
3 comments:
Hmmm:) Guszta:)
Ezek szerint egy tésztából két tészta! :) A virágok is nagyon tetszettek, és ezek a "puszedlik" is nagyon guszták! :)
Janka, köszöböm szépen :-)
Hankka, egy tésztából hármat!! A 'mézes krémes' tésztája az alap, extra liszttel a virág és a prjányiki is ;-)
Post a Comment