Tuesday, February 05, 2013

Céklakrémleves

creamy_beetroot_soup
Annyi mindenből készítettem már krémlevest, épp csak a cékla maradt ki.

Kell hozzá:
1 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
3-4 db zellerszár
2-3 db sárgarépa
3 db cékla
3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors


A zöldségeket megtisztítottam, felkockáztam/karikáztam, majd 1 ek. olívaolajjal és annyi vízzel, hogy bő két ujjnyira ellepje, feltettem főni. Amikor felforrt, fedővel félig letakartam és 20-25 percet finoman gyöngyöztettem. Miután a zöldségek kellően megpuhultak, botmixerrel krémesítettem, sóztam, borsoztam és már tálaltam is, kréses tejföllel és kevés extra frissen őrölt borssal. Jól illik hozzá a keményre főtt tojás is. Jó étvágyat!

5 comments:

Györgyi said...

De, gyönyörű fotót készítettél! Persze egy ilyen csodásan tálat levesről nem nehéz:))

Éva said...

Céklát szeretem, bár még levesnek nem próbáltam. Nagyon mutatós guszta, az biztos nagyon finom!

Millye said...

Még soha nem ettem céklalevest de szívesen megkóstolnám mert a céklát szeretem :) A díszítés meg nagyon mutatóssá teszi :)

Hankka said...

Csodás a színe, nagyon gusztán tálaltad! :) És ennyi finomsággal csakis jó ízű lehet! :)

Anazar said...

Janka, köszönöm. Ez a leves kívül is szép, belül is szép ;-)

Éva, Millye, finom bizony, a cékla remek leves-alapanyag, próbáljátok ki bátran :-)

Hankka, köszönöm szépen.