Tuesday, February 12, 2013

Gluténmentes sós palacsinta

savoury_thin_pancakes
Palacsinta kedd. Pancake Tuesday. Tipp: Crêpes. Pancakes.

Hozzávalók (12 db-hoz):
100 g rizsliszt
csipet só
csipet szódabikarbóna
200 ml tej
75 ml szénsavas ásványvíz
2 db tojás
2 ek. olvasztott vaj

A hozzávalókat kézi habverővel simára dolgoztam, tíz percet, negyed órát pihentettem, majd merőkanalanként szőlőmagolajjal szép vékonyan kikent serpenyőben megsütöttem. Míg az összes el nem készült, két tányér között tartottam melegen.

A töltekék: kockára vágott feta sajt, paradicsom, lilahagyma.

savoury_fillings

4 comments:

Bokor Boglárka said...

Nyami, hát ez nagyon jól hangzik!

Anazar said...

Margaretta, ha unjátok az édes töltelékes palacsintákat ;-)

Anonymous said...

Szia,

mindjárt sütöm a palacsintát.
Megkérdezhetem, hogy merre laksz Írországban? Én Dundalk-ban.

Üdv:
Erika

Anazar said...

Szia Erika, remélem ízlik a palacsinta. Dublin. Üdv.