Párolt almával és goji bogyóval töltött palacsinta
Kell hozzá:
350 ml kókusztej (Koko Dairy Free Original + Calcium)
2 db tojás
1/2 csésze hajdinaliszt (gluténmentes)
1 tk. chiamag
1 tk. őrölt lenmag
1 tk. mák
1/2 tk. őrölt fahéj
2 ek. olvasztott kókuszolaj
1-2 tk. kókuszolaj
1 db alma
2-3 ek goji bogyó
Tészta:
1. Tej + tojások = habosít;
2. Liszt + chia + lenmag + mák + fahéj = elkever;
3. Tej + liszt = simára kever = pihentet + olvasztott kókuszolaj;
Töltelék:
4. Goji beáztat (1-2 óra) = leszűr, lecsepegtet;
5. Almát meghámoz, lereszel, kókuszolajon a gojival megpárol;
Sütés:
6. Serpenyőt felhevít, majd olajjal vékonyan kiken;
7. Fél merőkanálnyi adagokban kisüt;
8. Palacsinta + 1-2 tk. töltelék + palacsinta + töltelék... Két tányér között melegen tart, míg az összes (15 db) ki nem sül.
Tipp: Superfood palacsinta, Karobkrémes palacsintatorta;
No comments:
Post a Comment