Egy egész hétre való porridge kínálat
Zabkását reggelizni jó. Szeretem ahogy átmelegít. Télen forrón, nyáron melegen fogyasztom. Tartalmassá teszi a reggelt. Jót tesz a gyomornak. Szénhidrát vitaminokkal. Emésztéstjavító. Kiváló élelmirost-forrás.
HÉTFő - Bogyós zabkása - Very berry porridge
Szombaton a piacon feltöltöm a hűtőszekrényt friss gyümölccsel. Még van szamóca, áfonyából bőven, és van már ribizli is. Két-két kosárkával kitart csütörtökig, amíg újra nyit a piac.
Kell hozzá:
60-65 g zabpehely (3 scoop nálam)
600 ml szűrt víz
2 ek. kókuszkrém (creamed coconut)
1/3 csésze felezett áfonya
1/3 csésze ribizli
1/3 csésze felkockázott szamóca
A zabpelyhet fel tettem főni, miután felforrt, takarékra vettem. Hozzáadtam a kókuszkrémet, és miután már kellően sűrű és krémes lett, lehúztam a tűzről. Hozzáadtam a ribizlit, a felezett áfonyát és a felkockázott szamócát. Feldő alatt 5 percet pihentettem. Még melegen, gyümölccsel díszítve tálaltam. Egészségünkre!
KEDD - Ananász-áfonya zabkása - Pineapple & blueberry porridge
Kell hozzá:
60-65 g zabpehely (3 scoop nálam)
600 ml szűrt víz
2 ek. kókuszkrém (creamed coconut)
1 ek. quinoapehely
1 db alma (hámozca, reszelve)
1/3 friss ananász (3 db ujjnyi karika)
1/3 csésze felezett áfonya
1 csipet őrölt gyömbér és kardamom
A zabpelyhet fel tettem főni, miután felforrt, takarékra vettem. Hozzáadtam a kókuszkrémet és a quinoapelyhet. Amikor már kellően sűrű és krémes lett, hozzáadtam a reszelt almát, a felkockázott ananászt és a fűszereket. 2-3 percig fedő alatt pároltam, majd lehúztam a tűzről, és hozzákevertem a felezett áfonyát. Egészségünkre!
SZERDA - Fahéjas zabkása - Cinnamon porridge
Kell hozzá:
60-65 g zabpehely (3 scoop nálam)
300 ml szűrt víz
300 ml kókusztej (Koko Dairy Free Original + Calcium)
2 ek. kókuszkrém (creamed coconut)
2 ek. quinoapehely
1 tk. őrölt fahéj
A zabpelyhet fel tettem főni, miután felforrt, takarékra vettem. Hozzáadtam a kókuszkrémet, a quinoapelyhet és fél tk. fahéjat. Amikor már kellően sűrű és krémes lett, lehúztam a tűzről, tányérba szedtem és meghintettem a maradék fahéjjal. Egészségünkre!
CSÜTÖRTÖK - Bogyós-magvas zabkása - Berry & seed porridge
Kell hozzá:
60-65 g zabpehely (3 scoop nálam)
600 ml szűrt víz
2 ek. kókuszkrém (creamed coconut)
1 db érett banán
1/3 csésze felezett áfonya
1/3 csésze ribizli
1/3 csésze felkockázott szamóca
1 csapott ek. mák
1 csapott ek. chia
1 csapott ek. egész lenmag (golden linseed)
A zabpelyhet fel tettem főni, miután felforrt, takarékra vettem. Hozzáadtam a kókuszkrémet, a chiát, a mákot és a lenmagot. Amikor már kellően krémes lett, belekevertem a villával áttört banánt. Lehúztam a tűzről, és hozzáadtam az áfonyát, a ribizlit és a szamócát. Feldő alatt 2-3 percet pihentettem. Egészségünkre!
PÉNTEK - Lenmagos zabkása - Porridge with ground flaxseed
Kell hozzá:
60-65 g zabpehely (3 scoop nálam)
200 ml szűrt víz
400 ml kókusztej (Koko Dairy Free Original + Calcium)
2 ek. kókuszkrém (creamed coconut)
1 ek. quinoapehely
1 bő tk. őrölt lenmag
A zabpelyhet fel tettem főni, miután felforrt, takarékra vettem. Hozzáadtam a kókuszkrémet, a quinoapelyhet. Amikor már kellően sűrű és krémes lett, lehúztam a tűzről, tányérba szedtem és meghintettem az őrölt lenmaggal. Egészségünkre!
SZOMBAT - Ananászos-bogyós zabkása - Pineapple, berry & seed porridge
Kell hozzá:
60-65 g zabpehely (3 scoop nálam)
600 ml szűrt víz
2 ek. kókuszkrém (creamed coconut)
1 ek. quinoapehely
1 db érett banán
1/3 friss ananász (3 db ujjnyi karika)
1/3 csésze felezett áfonya
1/3 csésze ribizli
1/3 csésze felkockázott szamóca
1 tk. mák és 1 tk. chia
A zabpelyhet fel tettem főni, miután felforrt, takarékra vettem. Hozzáadtam a kókuszkrémet, a quinoapelyhet, a chiát és a mákot. Amikor már kellően krémes lett, belekevertem a villával áttört banánt. Hozzáadtam a kisebb kockára vágott ananászt. Feldő alatt 3-4 percet pároltam, majd lehúztam a tűzről, és hozzákevertem az áfonyát, a ribizlit és a szamócát. Egészségünkre!
VASÁRNAP - Ananászos-mákos zabkása - Pineapple & poppy seed porridge
Kell hozzá:
60-65 g zabpehely (3 scoop nálam)
400 ml szűrt víz
200 ml kókusztej (Koko Dairy Free Original + Calcium)
2 ek. kókuszkrém (creamed coconut)
1 ek. quinoapehely
1 db érett banán
1 db alma (hámozva, reszelve)
1/2 friss ananász (4 nagyobb karika)
1 bő tk. mák
1 bő tk. chia
A zabpelyhet fel tettem főni, miután felforrt, takarékra vettem. Hozzáadtam a kókuszkrémet, a chiát, és a mákot. Belekevertem a villával áttört banánt és a reszelt almát. Amikor már kellően sűrű és krémes lett, hozzáadtam a felkockázott ananászt. Feldő alatt 3-4 percet pároltam, majd tányérra szedtem. Egészségünkre!
Tipp: Ananászos-áfonyás porridge, Alma-papaya porridge,
Mangó-kardamom porridge, Málnás-mákos porridge;
1 comment:
Mennyei reggeli valamennyi, köszi!;)
Post a Comment