Quinoával, chiával és lenmaggal gazdagított palacsinta
Kell hozzá (16 db-hoz):
400 ml kókusztej (Koko Dairy Free Original + Calcium)
1/2 csésze hajdinaliszt (gluténmentes)
1 ek. quinoaliszt
1 ek. chiamag
1 ek. őrölt lenmag
2 kisebb tojás
1 csipet szódabikarbóna (opcionális)
1-2 csipet őrölt fahéj
1-2 ek. olívaolaj
1 ek. olvasztott kókuszolaj
1. Kókusztej + tojás >> habosít = vizes alap;
2. Hajdinaliszt + quinoaliszt + chia + lenmag + szódabikarbóna + fahéj
>> elkever = száraz alap;
3. Vizes alap + száraz alap = palacsintatészta >> hűtőben pihentet;
4. Serpenyőt szárazon felhevít;
5. Palacsintatészta + olajok >> sütésre kész;
6. Közepes láng >> fél merőkanál (15 cm Ø);
7. Rétegez: palacsinta + édes fahéj (xylitol) + reszelt alma... Egy palacsinta megsüt, tányéron megtölt, másik tányérral letakar, mlegen tart.
[i] A serpenyőt kikenni csak az első előtt kell.
No comments:
Post a Comment