Mit süssek a születésnapodra? - kérdeztem cseperedő örökmozgóm. Pacsit! - vágta rá a válasz. Aki nem tudná, a palacsinta nálunk pacsi névre hallgat. Március óta szinte naponta terítéken van. Gyökeret is eresztettem már a tűzhely mellett meg a serpenyő felett, de még nem unjuk.
Az ünnepelt kívánságát természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni. A favorit almás-fahéjas palacsintatornyot azonban ünnepivé akartam tenni. Az almát karob-avokádó krémre cseréltem. A torta gluténmentes, és egy gramm finomított cukor sem került bele. Banánnal és mézzel édesítettem.
A palacsinta tésztája a legutóbbi magvas, mákkal meg egész lenmaggal kiegészítve:
400 ml kókusztej (Koko Dairy Free Original + Calcium)
1/2 csésze hajdinaliszt (gluténmentes)
1 ek. quinoaliszt
1 ek. chiamag
1 ek. őrölt lenmag
1 ek. mák
1 tk. egész lenmag
2 kisebb tojás
1 csipet szódabikarbóna (opcionális)
1/2 tk. őrölt fahéj
1-2 ek. olívaolaj
1 ek. olvasztott kókuszolaj
>> Superfood palacsinta
A karob-avokádó krém hozzávalói:
1 db készre érett avokádó
1 db érett banán (pettyes héjú)
1 ek. kesudióvaj
2 ek. őrölt karob por
1/2 tk. őrölt fahéj
1 csipet kősó (Himalayan rock salt)
1 csipet őrölt gyömbér
1 csipet őrölt kardamom
1 tk. akácméz
Amikor az utolsó palacsinta is kisült (két tányér között pihentek), az avokádót kimagoztam, meghámoztam, villával áttörtem és egy üvegtálba tettem. Hozzáadtam az ugyancsak villával áttört banánt. Beleforgattam a kesuvajat, fűszereztem: fahéj, só, gyömbér és kardamom. Végül belecsorgattam egy kevés mézet. Botmixerrel simára dolgoztam.
Inspiration: Carob Banana Avocado Pudding
Vékonyan megkentem a palacsintákkat az ínycsiklandó krémmel, majd a torony oldalát és tetejét is beborítottam vele. Vegül megszórtam negyedelt szamócával és felezett áfonyával (aka. szamóval és áfonytával).
Boldog születésnapot EE!!
Wednesday, June 18, 2014
Születésnapi karobkrémes palacsintatorta
Posted by
Anazar
Labels:
avokádó,
babakonyha,
chia,
cukor nélkül,
desszert,
édes,
gluténmentes,
hajdinaliszt,
lenmag,
mák,
palacsinta,
szentjánoskenyér,
torta
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Nagyon boldog szülinapot kívánok a porontynak :) Ez a krém pedig istenien hangzik, kipróbálós :)
Hú de gyönyörű lett! :-) Szép gyertyát találtál látom. Boldog Születésnapot EE! Milyen nagylány lett!
Hűha, nem semmi! Amióta csak olvastam róla, kacérkodom a karob kipróbálásával. Tényleg hasonlít a kakaóra? És hol lehet kapni? Vagy a városban növő fák magjai is begyűjthetőek? Hehe, bocs, hogy elhalmozlak kérdésekkel. :) Nagyon Boldog Szülinapot a porontynak! :)
Boldog szülinapot a kis Örökmozgódnak!:) Nagyon fincsi lehetett ez a palacsinta torta! Használom a karobot én is, újabban vasárnaponként zabkakaózunk.
Janka, a krém csodás. Köszönjük ;-)
Erika, utolsó nekifutásra végre lett gyertya, ami tetszett ;-) Köszönjük ;-))
Dina, kinézetre, állagra erősen kakaós. Illatra enyhén édeskés. Szép barnára is színesz. Health shop-ban vettem, gondolom bio boltban is fellelhető. A városi fák szennyezősésnek vannak kitéve, terméseik nem biztos, hogy megfelelnek fogyasztásra. Köszönjük ;-)
Tiffanylda, remekül hangzik a zabkakaózás! Köszönjük ;-))
Post a Comment