Wednesday, October 21, 2009

Ájris Sztyú

Príma báránynyak filét találtam a boltban. A receptkönyvek kimondottan nyakhúst ajánlanak a még mindig megunhatatlan kedvencünkhöz, az ájris sztyúhoz. Már látom miért, a húsban itt-ott megbújó zsír (faggyú) a fövés során kioldódott, a krumli is felszívta, így egyik sem száradt ki. Puha, omlós, illatos hús és krumpli lett a végeredmény. R szerint minden héten legalább egyszer készítenem kell. Kényszerhelyzet :-))) Mi sem egyszerűbb! Hagyma, bárány, kakukkfű, petrezselyemzöld, krumpli, hagyma rétegek, kevés víz, és hozzá sem kell nyúlni a 2-2,5 óra alatt!

3 comments:

Belly said...

Nagyon régóta álmodozok erről az ételről,de itt báránynyakat találni,sőt bárányt.....:p.
Egyszer,tán 78-79 környékén egy magyar gasztronómiai lap ír tyúnak magyarította ezt az ételt.

anazar said...

El kell készítened! Csak akad arra is valami bégető jószág. Itt jókora legelőkön, kövér, zöld füvecskén éldegélnek. Ha nem lenne ilyen finom, sajnálnám őket a vágóhídra küldeni...

Anonymous said...

Lehet kapni báránynyakat, én ma vettem az óbudai piacon.Ott mindig kapható méghozzá kedvező áron, 1300.-ft/kg.Nyakat és bordát is kaptam.Mindig ugyanannál a hentesnél.Üdv Zsu