Sunday, October 04, 2009

Restaurang Prinsen (Stockholm)

Vasárnap este fél nyolc körül próbáltunk asztalt szerezni, de sajnos csak foglalásra (amink nem volt) tudtak helyet biztosítani, bő egy óra múlva lett volna csak szabad asztal. Odakint esett. Az idősödő pincér a sarkon túli Zink-be irányított bennünket, mondván nem ugyanaz a konyha, de ugyanaz a tulajdonos.

Megpróbáltuk, telt ház volt ott is. Visszamentünk hát lefoglalni az asztalt 9 órára. Meglepetésünkre a pincér nagy kacsintgatások kíséretében asztallal kínát, változnak a dolgok, mondta ;-)

Pazar tálalás, elsőrangú kiszolgálás, hangulatos belső! A bárányborda elképesztő!!! Egyetlen negatívum, mindkét előétel rendkívül sós volt.

• Rókagombaleves galuskával (Soppa av svenska kantareller med små nykokta gnocchi, 189 kr)
• Házi pástétom libamájjal és pirított brióssal (Patê de Campagne med litet anklever och rostad Brioche, 179 kr)
• Bárányborda tölgy deszkán (På ekplanka: Unglammrygg på sitt ben & korv av getost, lamm, örter, 285 kr)
• Füstölt lazac, tetején tojás, torma, kapribogyó, kapor, lilahagyma (Tunna skivor rökt lax toppas med ägg, pepparrot, kapris, dill, rödlök, 189 kr)
• Vörösbor (97 kr/pohár)
• Jameson (2 cl, 72 kr)

[i] A több mint 100 éves étterem 1897 óta írók, költők, színészek, művészek törzshelye. A francia brasserie/bistro hangulatát idéző Prinsen minőségi modern konyhája a legfelsőbb kulináris remekműveket biztosítja az igényes környezet, ízek és ételek kedvelőinek.

Restaurang Prinsen
A: Mäster Samuelsgatan 4, 111 44 Stockholm
W: http://www.restaurangprinsen.com/

No comments: