Thursday, October 01, 2009

Rozmaringos tengeri hal

Hozzávalók (2 személyre):
1-1 db tengeri hal (400 g/fő)
1 fej hagyma
2 szál friss rozmaring
só, bors
cajun fűszerkeverék
olívaolaj
egy pohár fehérbor (opcionális)

A kizsigerelt, megtisztított, beirdalt (három helyen elég) egész halat kívül-belül sózom, enyhén borsozom. A hasüregébe teszek egy szál friss rozmaringot és két hagymanegyedet, majd mindkét halat tűzálló tálba teszem, meghintem cajun fűszerkeverékkel és megcsorgatom olívaolajjal. Öntök alá kevés vizet vagy egy pohár száraz fehérbort, lefedem alufóliával, és előmelegített sütőben, 180 °C-on bő egy órát sütöm. Az utolsó tíz percben leveszem az alufóliát és hagyom pirulni. Egy-két szelet citrommal, patiszonos röszti-vel és kevés ajvárral tálalom.

[i] Cajun fűszerkeverék: feketebors, kömény, mustár, pirospaprika, chili, oregáno, kakukkfű, tengeri só, fokhagyma, hagyma.

No comments: