2 db csirkemellfilé
2 ek olívaolaj
2 fej hagyma
3-4 ek méz
só, bors
2 tk őrölt fajéj
2 marék couscous
Egy serpenyőben a csirkemellfilék mindkét oldalát megpirítom az olívaolajon (másfél, két perc oldalanként). Kiszedem a húst és tűzálló tálba teszem, sózom, meghintem frissen darált feketeborssal.
A karikára vágott hagymát megdinsztelem a hús által hátrahagyott olajon. Amikor már megpuhult, ráöntöm a mézet és együtt forralom 2-3 percet, majd hozzáadom a fahéjat is. Óvatoan elkeverem és ezt a mézes-fahéjas-hagymás szószt öntöm a csirkemellre, majd 180 °C-ra előmelegített sütőbe teszem 15-20 percre. Gőzölgő, illatos couscous-szal tálalom.
Tipp: a couscoust elobb egy tálkába, csészébe szedem, kissé megnyomkodom, hogy felvegye az edény formáját, majd óvatosan a tányérra borítom. Tálalás előtt a húst felszeletelem.
No comments:
Post a Comment