Szálljatok le, szálljatok,
Betlehemi angyalok,
Zörgessetek ma este meg
Minden pici ablakot.
Házikóba, palotába
Egy örömet vigyetek.
Boldog, édes, Boldog, édes
Ünnepet!
Betlehemi angyalok,
Zörgessetek ma este meg
Minden pici ablakot.
Házikóba, palotába
Egy örömet vigyetek.
Boldog, édes, Boldog, édes
Ünnepet!
Hozzávalók:
250 g liszt
60 g vaj
1 tk. szódabikarbóna
1 db tojás
35 g barna cukor
negyed csésze agave szirup
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt fahéj
negyed tk. őrölt szegfűszeg
250 g liszt
60 g vaj
1 tk. szódabikarbóna
1 db tojás
35 g barna cukor
negyed csésze agave szirup
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. őrölt fahéj
negyed tk. őrölt szegfűszeg
A barna cukrot, agave nektárt, őrölt gyömbért, fahéjat és szegfűszeget alacsony lángon, kevergetve felforraltam, majd lehúztam a tűzről. Hozzáadtam a kockára vágott vajat és a szódabikarbónát, kevergetve elolvasztottam. Hozzáadtam a felvert tojást, majd a masszát az átszitált liszthez kevertem, és sima tésztává gyúrtam.
A tésztát előbb feleztem, majd sütőpapír alatt nyújtottam. Köröket szaggattam, amiknek a két szélét ferdén levágtam, azok lettek a szárnyak, a közepe a törzs. A két szárnyat összeillesztettem, majd ráhelyeztem a törzset, enyhén rányomtam. A fejnek pedig kis galacsinokból ujjal lapítottam köröket, amibe fanyárssal lyukat nyomtam, hogy a végén fel lehessen akasztani a fára.
Az angyalka figurákat sütőpapíros tepsin, 160 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem. Miután kihűlt, írókáztam (tojásfehérje, porcukor, kukoricakeményítő, ecet).
Ötlet: The Cookie and Biscuit Bible by Catherine Atkinson, 2009
No comments:
Post a Comment