Hozzávalók (2 személyre):
16-20 db garnéla rák
150 ml kókusztej
garnéla paszta*
1,5-2 csésze zöldséges alaplé
2 szál thai citromfű
friss chili, gyömbér, galangál
1 db lime
1 gerezd fokhagyma
2 ek. thai halszósz
őrölt kurkuma, gyömbér
1 ek. paradicsompüré
szezámolaj
ramen tészta
babcsíra, koriander**
A ramen tésztát megfőztem, leszűrtem, hideg vízzel többször átöblítettem, lecsepegtettem.
A karikára vágott chilit, a meghámozott és felcsíkozott gyömbért és galangált pár csepp szezámolajon egy percig pirítottam, felöntöttem a zöldséges alaplével (*fél zöldséges leveskockát öt percig gyöngyöztettem, ezzel váltottam ki a garnéla pasztát), hozzáadtam a halszószt, a felkarikázott fokhagymát, a megtisztított, megtört rostú thai citromfüvet. Belefacsartam fél lime levét. Fedő alatt 5-7 percet finoman forraltam. Őrölt kurkumával, gyömbérrel fűszereztem, hozzáadtam a kókusztejet és a paradicsompürét, tovább főztem újabb öt percet. Tálalás előtt kivettem a citromfüvet.
A garnélát egy-két percre forrásban lévő vízbe merítettem, lecsepegtettem és pár csepp szezámolajon megpirítottam.
A tányér aljára halmoztam a tésztából, rámertem a levest, garnélával és egy negyed limével díszítettem (**az eredeti recept szerint babcsíra és koriander/cilantro is köríti).
A karikára vágott chilit, a meghámozott és felcsíkozott gyömbért és galangált pár csepp szezámolajon egy percig pirítottam, felöntöttem a zöldséges alaplével (*fél zöldséges leveskockát öt percig gyöngyöztettem, ezzel váltottam ki a garnéla pasztát), hozzáadtam a halszószt, a felkarikázott fokhagymát, a megtisztított, megtört rostú thai citromfüvet. Belefacsartam fél lime levét. Fedő alatt 5-7 percet finoman forraltam. Őrölt kurkumával, gyömbérrel fűszereztem, hozzáadtam a kókusztejet és a paradicsompürét, tovább főztem újabb öt percet. Tálalás előtt kivettem a citromfüvet.
A garnélát egy-két percre forrásban lévő vízbe merítettem, lecsepegtettem és pár csepp szezámolajon megpirítottam.
A tányér aljára halmoztam a tésztából, rámertem a levest, garnélával és egy negyed limével díszítettem (**az eredeti recept szerint babcsíra és koriander/cilantro is köríti).
No comments:
Post a Comment