Kitűnő téli saláta, céklával, krumplival, hagymával, melegen
Hozzávalók: cékla, krumpli, hagyma (shallot), fokhagyma, zöldhagyma, só, frissen őrölt borskeverék (fekete, fehér, piros), olívaolaj, tökmag.
A céklát és a krumplit héjában megfőztem (egy nagyobb fazékban szépen megvannak, nem szükséges külön főzni). Miközben főtt, a fokhagymát vékony szeletekre gyalultam, hozzáadtam a felkarikázott shallot-hagymát, és a feldarabolt zöldhagymát.
A puhára főtt krumplit meg céklát (villa teszt) még melegen meghánoztam és felkockáztam, külön tálba tettem, meglocsoltam olívaolajjal. Óvatosan átforgattam, hogy az olívaolaj egyenletesen jusson mindenhová (különösen a céklánál, hogy szépen bevonja a kockákat és ne fogjon majd össze minden mást a tálban).
A hagymás alapba forgattam előbb a burgonyát, majd a céklát is. Enyhén sóztam, borsoztam, meghintettem tökmaggal és óvatosan átforgattam. Még melegen, sült Camembert-hez kínáltam.
2 comments:
Finom és egészséges, szeretem az ilyen fincsi salátákat! :)
Hankka, az ám! A legjobb dolog a télben a céka!!
Post a Comment