Saturday, April 16, 2011

Limonádé

Tropicana lemonade
Az 1947-ben Floriában (Bradenton) alapított, majd 1998 óta a PepsiCo (Chicago, Illinois) tulajdonában lévő, valódi facsart gyümölcsleveiről ismert Tropicana (Pure Premium, 100% pure squeezed fruit, No added sugar, Not from concentrate) limonádéval is próbálkozik az idén. A Lemonade és a Pink Lemonade hozzáadott cukor nélkül élvezhető frissitő. Míg az előbbi eléggé kesernyés (túl sok citromhéj olaj?), addig a 'rózsaszín' kellemes, harmonikus ízvilágú.

[i] A Tropicana a floridai narancs legnagyobb felvásárlója (időnként Brazil narancs levét is felhasználnak). A gyümölcsöket kézzel osztályozzák és a nem megfelelő minőségűeket eltávolítják. Mivel a narancs is szezonális, hogy a folyamatos ellátást biztosítani tudják, a facsart gyümölcslevet éppen fagy pont felett tárolják oxigéntől és fénytől védett tartályokban, és egy kis narancshéj olajjal és etil-butiráttal (ethyl butyrate) javítják fel kartonba kerülés előtt. Hmmm...

Lemonade Ingredients: Apple juice (67%), sweet grapefruit juice (24%), lemon juice (9%). Pink Lemonade Ingredients: Apple juice (88%), raspberry juice (9%), lemon juice (3%) and elderberry juice.
150 ml = one of your '5 A DAY'

No comments: