Villámgyorsan összeállítható ebéd, krémes-tonhalas tészta. Az elkészítése csak annyi időbe telik, amíg megfő a tészta (6-8 perc). A tojásos tésztát megfőztem, leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem. Közben egy gerezd fokhagymát vékonyan felszeleteltem és pár csepp olívaolajon megfonnyasztottam (de nem pirítottam!), adtam hozzá 1 tk. Vega-Mix-szet, majd 2-4 ek. tejfölt (aki nincs oda a savanykás ízért, használhat tejszínt). Hagytam, hogy épp csak felforrjon (aki sűrűbben szereti, egy kevés liszttel besűrítheti). Majd tányérra kanalaztam, ráhalmoztam a tésztát, megcsepegtettem olívaolajjal és rátettem a tonhalat (Rio mare), végül meghintettem szárított petrezselyemzölddel. Fenséges!
Thursday, April 28, 2011
Pasta alla crema di tonno
Posted by
Anazar
Labels:
főétel,
fokhagyma,
könnyen-gyorsan,
olasz konyha,
petrezselyem,
tejföl,
tészta,
tonhal
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
Guszta,és biztos finom is! Ez valóban könnyen elkészül!
Nagyon szép látvány, és egszerű az elkészítése. Tetszik.
Nagyon guszta, imádom az ilyen könnyű tésztás ebédeket.:)
Éva, Kati, Gizi köszönöm.
Nagyon jól néz ki és tényleg pofon egyszerű.
Mi is nagyon kedveljük! ( Az egyik csemetémnek múlt héten 2x el kellett készítenem valami hasonló, tonhalas tésztát, mert előtte héten beleszeretett:D)
Eszter, köszi.
trinity, finom is a tonhal ;-)
Post a Comment