Saturday, June 28, 2014
Gombóda
Gyerekkori kedvenc, a gombódaleves. Lehetett édes, lehetett sós, mindkét változatát gyakran rendeltem mamától. Sósan finom paradicsomlevest gazdagított (palágyban nem édes a paradicsomleves, a mai napig is így szeretem), édesen tejbegombóda volt a neve. Mindkettő hamar elkészül, szinte percek alatt. Házi paradicsomlé alapot kevés sóval-borssal ízesített mama, vagy forralt tejben főtt ki a gombóda és kevés cukorral volt ízesítve. A gombóda hozzávalói csak liszt meg tojás. Keményebb, de nem száraz tésztát kell gyúrni (egy vagy két tojásból, amennyi lisztet felvesz), majd reszelőn lereszelni. Még frissen is ki lehet főzni, de akár állhat is pár órát. Kiváló levesbetét!
Posted by
Anazar
Labels:
gyerekkori,
levesbetét,
liszt,
mama főztje,
palágyi,
tészta,
tojás
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment