Tuesday, February 23, 2010

Chili-Salmon Egg Fried Noodle

Hozzávalók (2 személyre):
60 g tészta (fine white noodle)
1 db lazacfilé
1 db tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
fél póréhagyma
negyed szárított chilipaprika
2 ek. olívaolaj, szójaszósz

Chilis-lazacos-tojásos sült tészta


A lazacfilét 2-3 percig finoman gyöngyöző vízben főzöm, majd óvatosan kiemelem és szűrőkén pihentetem.

A noodle-t forrásban lévő vízbe dobom és 2-2,5 percig főzöm. Leszűröm, hideg vízzel átöblítem, lecsepegtetem.

Felhevítem a wokot. 1 ek. olívaolajon megsütöm a felvert tojást, majd kiszedem egy tálkába.

A nagyobb kockára vágott vöröshagymát, a felkarikázott póréhagymát és a vékonyra karikázott chilit 1 ek. olívaolajon 1-2 percig pirítom. Hozzáadom a lecsepegtetett tésztát, átforgatom, pirítom, majd hozzáadom a nagyobb darabokra tört lazacot és a sült tojást. További 1-2 percet pirítom, fűszerezem szójaszósszal, alaposan, de óvatosan átforgatom. Azonnal tálalom.

No comments: