Hozzávalók (2-3 személyre):
arasznyi chorizo
4 db burgonya
200 g kecskesajt
2-3 ek. tejföl
szárított petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
A meghámozott burgonyát, a bőrétől megszabadított chorizot és a kecskesajtot (Soignon Sainte Maure) felszeletelem (amilyen vékonyra csak lehet). Minden krumpliszelet közé teszek egy karika chorizot. Minden harmaik-negyedik chorizo mellé egy szelet kecskesajtot. Feltornyozom, majd tűzálló tálba fektetem. Meghintem frissen őrölt borssal és szárított petrezselyemzölddel (sózni nem kell, mert a chorizo és a kecskesajt sóssága elég hozzá). A krumpliszeletek tetejét megkenem zsíros tejföllel (olaj sem kell hozzá, mert a chorizoból kiolvadó zsír nem engedi majd kiszáradni a krumplit).
arasznyi chorizo
4 db burgonya
200 g kecskesajt
2-3 ek. tejföl
szárított petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
A meghámozott burgonyát, a bőrétől megszabadított chorizot és a kecskesajtot (Soignon Sainte Maure) felszeletelem (amilyen vékonyra csak lehet). Minden krumpliszelet közé teszek egy karika chorizot. Minden harmaik-negyedik chorizo mellé egy szelet kecskesajtot. Feltornyozom, majd tűzálló tálba fektetem. Meghintem frissen őrölt borssal és szárított petrezselyemzölddel (sózni nem kell, mert a chorizo és a kecskesajt sóssága elég hozzá). A krumpliszeletek tetejét megkenem zsíros tejföllel (olaj sem kell hozzá, mert a chorizoból kiolvadó zsír nem engedi majd kiszáradni a krumplit).
Alufóiával letakarom és 190 °C-on 40-45 percet sütöm, majd leveszem a fóliát és további 10-15 percig pirítom.
Tipp: Lehet köret, de akár főétel is, ha az utóbi, abban az esetben savanyú káposztával tálalom. Igazi téli vacsora!
No comments:
Post a Comment