A jó sajt - mint a jó bor - gondos tárolás és precízen ellenőrzött körülmények között éri el a tökéletességet.
Fentről lefelé:
Appenzeller räss
kemény tehéntejes sajt, apró lyukak és aranyló kéreg jellemzi, erős illatú, diós vagy gyümölcsös ízvilágú
W: http://www.appenzeller.ch/
Bio Gruyère mittelreif
nyers tejes, diós, aromás ízvilággal, 10 - 12 hónapig érlelt sajt
KALTBACH emmentaler
nyers tejből (silo-free) készül, homokkő barlang ásványi levegőjében érlelt (legalább 12 hónapig: 3 hónap a tejüzemben, és legalább 9 hónap a barlangban), dióra emlékeztető ízvilággal
W: http://www.emmi-kaltbach.ch/
Bio Mont Vully
félkemény sajt, 2006-ban megnyerte a SWISS CHEESE AWARDS-ot (436 egyéb különleges sajtokkal szemben)
W: http://www.montvullykaese.ch/
Luzerner Rahmkaese
puha, krémes állagú, 5-6 hétig érlelt sajt
W: http://www.emmi-luzerner.ch/
Sajt vagy csokoládé? SAJT!!!
Thursday, February 04, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Szia! Tudsz itthoni Kaltbach beszerzőhelyet?
köszi, Ildi
Szia Ildi, nem tudok benne segíteni, sajnálom.
Post a Comment