Thursday, February 04, 2010

Schweizer Käse

A jó sajt - mint a jó bor - gondos tárolás és precízen ellenőrzött körülmények között éri el a tökéletességet.



Fentről lefelé:

Appenzeller räss
kemény tehéntejes sajt, apró lyukak és aranyló kéreg jellemzi, erős illatú, diós vagy gyümölcsös ízvilágú
W: http://www.appenzeller.ch/

Bio Gruyère mittelreif
nyers tejes, diós, aromás ízvilággal, 10 - 12 hónapig érlelt sajt

KALTBACH emmentaler
nyers tejből (silo-free) készül, homokkő barlang ásványi levegőjében érlelt (legalább 12 hónapig: 3 hónap a tejüzemben, és legalább 9 hónap a barlangban), dióra emlékeztető ízvilággal
W: http://www.emmi-kaltbach.ch/

Bio Mont Vully
félkemény sajt, 2006-ban megnyerte a SWISS CHEESE AWARDS-ot (436 egyéb különleges sajtokkal szemben)
W: http://www.montvullykaese.ch/

Luzerner Rahmkaese
puha, krémes állagú, 5-6 hétig érlelt sajt
W: http://www.emmi-luzerner.ch/

Sajt vagy csokoládé? SAJT!!!

2 comments:

Anonymous said...

Szia! Tudsz itthoni Kaltbach beszerzőhelyet?
köszi, Ildi

Anazar said...

Szia Ildi, nem tudok benne segíteni, sajnálom.