Dublini, mert itt készült. Káposzta, mert az elnevezés rajta maradt...
Hozzávalók (2-4 személyre):
4 db tv-paprika
1 fej vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
só, frissen őrölt bors
1-1,5 tk. pirospaprika
120 g pancetta
140 g paradicsompüré
4 marék kerek szemű rizs
tk. zsálya, majoránna
A rizst alaposan átmosom és 15-20 percre beáztatom hideg vízbe.
A megtisztított hagymát apróra felkockázom, az 1 ek. olívaolajon üvegesre párolom, hozzáadom az apróra kockázott pancettát, kipirítom. Lehúzom a tűzről és elkeverem benne a pirospaprikát, majd hozzáadom az átmosott, lecsepegtetett rizst. Sózom, borsozom.
A paprikák magházát eltávolítom, majd megtöltöm a rizzsel. Egy vastag aljú lábas aljára helyezem a töltött paprikákat, és felöntöm fél liter paradicsompüré és víz keverékével (hogy bőven ellepje). Meghintem kevés zsályával és majoránnával.
Ha felforrt, a legkisebb hőfokon főzöm tovább (!), nagyjából másfél órát.
Tejföllel tálalom.
Tipp: Palágyban töltött káposzta a vacsora szombatonként (és a reggeli vasárnap), törvepaszullyal tálalva. A káposztás fazék aljára kerül egy darab füstölt sonkabőr, a paszuly pedig a sonka csontjával fő. Kiadós, laktató, ízes, illatos palágyi eledel, gyerekkorom nagy kedvence.
Töltött káposztáról korábban itt meg itt.
4 db tv-paprika
1 fej vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
só, frissen őrölt bors
1-1,5 tk. pirospaprika
120 g pancetta
140 g paradicsompüré
4 marék kerek szemű rizs
tk. zsálya, majoránna
A rizst alaposan átmosom és 15-20 percre beáztatom hideg vízbe.
A megtisztított hagymát apróra felkockázom, az 1 ek. olívaolajon üvegesre párolom, hozzáadom az apróra kockázott pancettát, kipirítom. Lehúzom a tűzről és elkeverem benne a pirospaprikát, majd hozzáadom az átmosott, lecsepegtetett rizst. Sózom, borsozom.
A paprikák magházát eltávolítom, majd megtöltöm a rizzsel. Egy vastag aljú lábas aljára helyezem a töltött paprikákat, és felöntöm fél liter paradicsompüré és víz keverékével (hogy bőven ellepje). Meghintem kevés zsályával és majoránnával.
Ha felforrt, a legkisebb hőfokon főzöm tovább (!), nagyjából másfél órát.
Tejföllel tálalom.
Tipp: Palágyban töltött káposzta a vacsora szombatonként (és a reggeli vasárnap), törvepaszullyal tálalva. A káposztás fazék aljára kerül egy darab füstölt sonkabőr, a paszuly pedig a sonka csontjával fő. Kiadós, laktató, ízes, illatos palágyi eledel, gyerekkorom nagy kedvence.
Töltött káposztáról korábban itt meg itt.
No comments:
Post a Comment