Thursday, February 25, 2010

Goats cheese - sun-dried tomato - pesto en croute

Hozzávalók (3 személyre):
egy tömb leveles tészta*
130 g kecskesajt (Chèvre)
12-15 db szárított paradicsom
3 ek. pesto





Kecskesajt - szárított paradicsom - pesto leveles tésztában sülve

A leveles tésztát (*JUS-ROL frozen uncooked puff pastry block 500 g) előző este kiveszem a fagyasztóból és a hűtőben kiolvasztom. Másnap fél órát szobahőmérsékleten pihentetem, majd enyhén lisztezett deszkán 5-7 mm vastagságúra kinyújtom, 6 db 11 cm átmérőjű kört szaggatok ki belőle. Három közepére kecskesajt karikákat, 4-5 db napon szárított paradicsomot (sun-dried tomato) és 1-1 ek. pestot teszek. A maradék három kört bevagdosom. A töltött tészták szélét megkenem kevés vízzel, a bevagdosottakét is (hogy jobban tapadjon), majd egymásra helyezem és villa segítségével lenyomkodom a széleket. Megkenem olvasztott vajjal (tejjel még jobb lekenni!), majd 200 °C-ra előmelegített sütőben készre sütöm. Melegen tálalom.

Ezt a finom és egyszerű receptet Mr. Z-nek ajánlom! You will love it!


Akinek ideje és türelme engedi elkészítheti maga is a leveles tésztát. Video segítség itt és itt ;-)

No comments: