...de nem Mikszáthé, hanem a krumpli-alma-sütőtök-chorizo este ;-)
Hozzávalók (2-3 személyre):
2 db burgonya
1 nagyobb alma
fél sütőtök
arasznyi chorizo
félkemény sajt
1 db tojás
fél zöldségkocka
2 ek. olívaolaj
Hozzávalók (2-3 személyre):
2 db burgonya
1 nagyobb alma
fél sütőtök
arasznyi chorizo
félkemény sajt
1 db tojás
fél zöldségkocka
2 ek. olívaolaj
A meghámozott krumplikat félbe, majd vékony szeletekre vágom. A magházától megszabadított almát is vékonyan felszeletelem. A sütőtököt negyedelem, meghámozom, szeletelem. A chorizonak lehúzom a bőrét, félbe vágom és felszelem. Az egészet egy tálban összekeverem, enyhén (!) sózom, borsozom (frissen őrölt). Sajtszeletelővel vékony szeleteket vágok a félkemény sajtból. Óvatosan a krumpli-alma-sütőtök-chorizo keverékbe forgatom.
2 dl vizet felforralok, feloldom benne a zöldségkockát. Hagyom kihűlni. A tojást kissé felverem, hozzáöntöm a zöldségalapot és az olajat.
A krumpli-alma-sütőtök-chorizo-sajt keveréket tűzálló tálba szedem, meglocsolom a tojásos-zöldséges-olajos öntettel, alufóiával letakarom és 200 °C-on 45-50 percet sütöm, majd leveszem a fóliát és további 10-15 percet pirítom.
Tipp: akár köret, akár főétel magában.
2 dl vizet felforralok, feloldom benne a zöldségkockát. Hagyom kihűlni. A tojást kissé felverem, hozzáöntöm a zöldségalapot és az olajat.
A krumpli-alma-sütőtök-chorizo-sajt keveréket tűzálló tálba szedem, meglocsolom a tojásos-zöldséges-olajos öntettel, alufóiával letakarom és 200 °C-on 45-50 percet sütöm, majd leveszem a fóliát és további 10-15 percet pirítom.
Tipp: akár köret, akár főétel magában.
No comments:
Post a Comment