Monday, February 22, 2010

Honey Butter Salmon

Hozzávalók (4 személyre):
4 db lazacfilé
8 db kisebb sárgarépa
1 szál póréhagyma
40 g vaj
1 csapott ek. barnacukor
2 ek. méz, 1 ek. mirin
1 ek. olívaolaj
só, bors,
kakukkfű

Mézes-vajas lazacfilé velesült zöldséggel

A vajat megolvasztom, enyhén sózom, borsozom, hozzáadom a cukrot. Ha a cukor elolvadt, beleöntöm a mézet, majd a mirint, hagyom felforrni, majd lehúzom a tűzről és elkeverem benne az olajat.

A filéket egy tűzálló tálba helyezem, körérakom az egészben hagyott sárgarépát és a kétujjnyira felszeletelt póréhagymát, majd az egészet meglocsolom a vajas szósszal. A lazacra még egy kevés frissen őrölt borsot és kakukkfűlevleket is hintek.

Alufóliával letakarom és 200 °C-on 25-30 percig sütöm.

A velesült zöldségekkel tálalom.

No comments: